sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Astianpesukone ja merivesi

Apk:n pesutulos on ollut kehno. Astiat on harmaita ja vastenmielisiä. Kaikenlaista saostumaa tulee todella paljon. Asiaa ihmettelin, ja huomioni kiinnittyi tuohon apk:n luukun sisäpintaan, varsinkin tuo kohta, joka on pesuaineen annosteluluukun alla. Siinä on todella paljon jotain kalkkisuolaa, ikään kuin se olisi valunut pesuainelokerosta, tai ainakin siinä kohtaa on tullut jokin reaktio. Ihmettelin myös sitä, että pyykinpesukoneessa tätä ongelmaa ei ole ollut, vaan kaikki rosteripinnat ovat aivan moitteettomassa kunnossa. Astianpesukoneen kirkastekin on käytössä, ihan täysasennossa.

Pesuaine siis jotenkin vaikuttaa asiaan. Muita vaihtoehtoja miettiessä tuli mieleen tuo pyykinpesuaine. Se kun ei vaahtoa myöskään. Apk:n pesuaineenoleellinen merkitys on vaahtoamattomuus.

Kokeiltiin rohkeasti tuolla pyykinpesuaineella, ja hämmästykseksi astiat oli kirkkaita! Aivan kuin makealla vedellä pestessä. Annosteluna pitää laittaa puolet vähemmän, ettei vaahtoa. Tuosta luukustakin oli saostuma vähentynyt jo yhdellä pesukerralla.
Serto color ! Ja astiasi ovat raikkaita! :)
Kuvassa Sertopurkin alla vielä tuota valkoista saostumaa, joka tuli n. 10 pesukerran aikana normaalilla Salesta ostetulla Rainbow -jauheella. Täytyy ostaa hieman vähemmän hienostunutta pyykinpesuainetta, jossa ei ole turhaan kaikenlaisia aromeja. Heh. Joskaan ei astiat tuoksunut yhtään pyykille. Onneksi.

4 kommenttia:

soiva keski-suomi kirjoitti...

http://chemistry.about.com/od/howthingsworkfaqs/f/dishdetergent.htm

Nyt on kyllä jo pakko kommentoida. Peskää mieluummin käsin ne tiskinne kuin pyykinpesuaineella!!

Suukko II kirjoitti...

Tuo pesuainejäämäasia, tuossa linkissä, se oli kyllä mielessä. Siksipä kirjoitinkin tuohon, että täytyy ostaa yksinkertaisempaa pesuainetta. Niissä kun ei ole hajusteita, etc ylimääräistä porvarilinimenttiä. :)
Täytyy vielä lukea noiden tarkat sisällöt. Pesuaine on kuitenkin periaatteessa yksinkertaista kampetta, ja sitä vaan sovelletaan eri tarkoituksiin. Heh, pesupähkinöitä vois koittaa.

Suukko II kirjoitti...

mielenkiintoista arkipuhetta ruokasoodan käytöstä. Täytynee kokeilla.
http://www.vauva.fi/keskustelu/1361833/ketju/korvasin_tiskikoneaineen_ruokasoodalla_ja_se_jopa_

soiva keski-suomi kirjoitti...

niin no, onhan tavallisessakin konepesuaineessa melkoiset myrkyt kyllä. Tiiä sitten onko jäämiä yhtään sen vähempää..