torstai 24. lokakuuta 2013

kuivausrummulle alkaisi olemaan käyttöä..

Sillä sunnuntaina ripustetut pyykit ovat vieläkin märkiä. :) Tai oli ne varmaankin kuivia jo tossa maanantaina, mut en muistanut ottaa narulta pois. Nyt sitten on ollut niin kosteata keliä, että ne on varmaan märempiä kuin pesukoneesta tullessaan.

Laivan kannelle ilmestyi kuivausrumpu, joka on poistettu käytöstä rikkontuneena ja menossa romuksi. Tarkempi tutkiminen osoitti, että rumpu ei pyöri, mutta lämmitys kuitenkin toimii. Kuivuri on aika hauska malliltaan, tuollainen litteämpi seinämalli. Hyvä niin, sillä tuo olemassa oleva pesukone on päältä täytettävä, ja ei sen päälle silloin rumpua voi laittaa.
Kuivurin vika oli oikeastaan aika yksinkertainen. Moottorin vaihesiirron kondensaattori oli pullistanut sisältönsä ulos. Ilmeisesti siihen oli tullut oikosulku,ja kuumentunut liikaa. Pullistuma oli vaan juuri sellaisessa paikassa, että silmä ei heti siihen sattunut. Tuossa alla kuva.
Valkoinen laitteen ulkopuolella oleva on entinen 7 mikrofaradin konkka. Siitä oli tuollainen metallinen möntti pullistunut ulos. Sattumalta omasta romulaatikosta löytyi 8 mikrofaradin konkka, jolla kuivuri tuntuu toimivan oikein hyvin. Periaatteessa konkan pitäisi olla samanlainen, koska käämitysten virrat on mitoitettu, ja ne muuttuu nyt hieman. Mutta luotan pieneen ylimitoitukseen..

Ei kommentteja: