maanantai 28. lokakuuta 2013

Autoremonttia ja laivakoiran puuhat

Piti oikein ryhtyä korjaamaan tuota Shevyä. On se kuitenkin jo aika vanha, vuodelta 1987, eli 26 vuotta. Maileja mittarissa on nyt hieman yli 205.000, eli kilometrein taitas tulla jotain 328.000 km. Maissa maili on 1 609 metriä. Merimaili on kummallisesti 1 852 metriä. En tiedä miksi. Jos joku viisas tietää, voi valaista minua. :)
Kardaanin ristikko on jo metelöinyt viimeiset 1000 mailia. Nyt se sitten tuli vaihdettua. Samoin pitkien valojen vahdin on ollut rikki jo koko kesän. Vika oli niin, että lyhyet ei palanut ollenkaan.
Jos joku räpsööläinen on ihmetellyt, miksi avaan nokkapellin joka kerta kun lähden, tai kaupan pihassa on ajovalot pällä, niin se johtuu siitä, että ajovalojen sähkö oli tilapäisesti suoraan akun navasta irtonaisella johdolla. Johdon toinen pää oli tungettu ajovalopolttimin kannan väliin. Eli lähtiessä pelti auki, ja johto + napaan. Ja sama toisinpäin kun kotiutuu. Pikkupysähdysten takia ei viitsi valoja sammuttaa.

Valojen vaihdin löytyi rattiputken päältä jalkatilasta, kuten shevyissä yleensäkin. Ja ristikon vaihto oli aika helppo, kardaani kun on 1 osainen ja lähtee perän päästä 4 ruuvia irrotamalla kokonaan pois paikoiltaan. Vaihdelaatikkoon menee ihan vain työntämällä. Kardaani oli muuten alumiininen, en ole ennen moiseen törmännytkään.


Sitten tuo laivakoira Hilma. Ensinnäkin se pitää Chevyä koppinaan. Kai sille pitäs ostaa oma auto, kun viihtyy shevyssä tuntikaupalla, katselee maisemia ja nukuu. Aina kun tulen ulos touhuamaan, niin sen pitää päästä autoon. EIkä se meinaa haluta tulla sieltä pois.
Sitten toisekseen, on aika omatoiminen. Tänäänkin se päivysti reilun autossa tunnin, ja sitten tuli sisälle. Sujuvasti se avaa noi laivan ovet. Niin sisältä kuin ulkoakin. Joskus säikähdän, että joku ihminen tulee, kun ovi aukeaa ilman mitään ylimääräisiä raapimisia. Se nousee ovea vasten, nojaa karmiin toisella tassulla, ja toisella avaa oven kahvaa painamalla, ja vetää samalla ulospäin. Ihan kuin ihminenkin. Tossa videopätkä, kun Hilma tulee sisälle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot kuviot sulla..
Se merimaili eli meripeninkulmahan on asteen 1/60 osa eli yksi kaariminuutti, maanpäällä, mitattuna nolla latitudilta (tietty).
Maapallon kehän pituus/(360x60)